Asgari Ücret İçin Kritik Toplantı Başladı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 20 Aralık 2022 14:50
Asgari Ücret İçin Kritik Toplantı Başladı

Asgari Ücret İçin Kritik Toplantı Başladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısına 14.00'da başlandı. Komisyonun bir önceki toplantısı 14 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiş, toplantının ardından açıklama yapan işveren ve işçi temsilcileri herhangi bir rakamın gündeme gelmediğini belirtmişti. Kamuoyu üçüncü toplantıda asgari ücrete ilişkin rakam telaffuz edilmesini bekliyor.

İşçi, işveren ve hükümet tarafından ortak karar ile 2023 yılı asgari ücretinin belirlenmesi hedeflenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı saat 14.00'da başladı.


Komisyonun ilk toplantısı 7 Aralık'ta, ikincisi 14 Aralık'ta yapılmıştı. Üçüncü toplantı için ise ilk olarak 21 Aralık tarihi öngörülmüş ancak tarih bugüne alınmıştı.


Komisyon görüşmelerde işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) hükümeti ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsil ediyor.


Asgari ücret 2022 için net 4 bin 253 TL olarak belirlenmiş, yılın ortasında ise tekrar artış yapılarak yaklaşık 5 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Ayrıca 2022 başından geçerli olmak üzere asgari ücrette damga vergisi ve asgari ücrete kadar tüm çalışanlar için gelir vergisi kaldırılmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den asgari ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'den asgari ücret açıklaması

  • Tekstilde işten çıkarmalar başladı
  • Erdoğan'dan EYT ve asgari ücret açıklaması
  • Asgari ücrette ikinci toplantı sona erdi
  • İkinci toplantıda rakam ortaya çıkmamıştı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısında, Hazine ve Maliye ile Ticaret bakanlıkları ve TÜİK temsilcileri ekonomik verilere dair sunum yaptı.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde, Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl başkanlığında toplanan komisyonda, işveren heyetine TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Pevrul Kavlak başkanlık yaptı.


Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık 2,5 saat sürdü.


Toplantı sonrası açıklama yapan Pevrul Kavlak ikinci toplantıda rakam konuşulmadığını söyledi. TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise toplantıda işveren desteği için taleplerini bir kez daha yinelediklerini ifade etti.

-bloomberght.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!