Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlk Açıklama

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 24 Şubat 2022 15:04
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlk Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlk Açıklama

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyona ilişkin, "Askeri harekatı kabul edilemez buluyor, reddediyoruz. Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini, biraz önce görüştüğüm Sayın Zelenskiy'e de ilettim." dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri harekata ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. Harekatı "Kabul edilemez" olarak ifade eden Erdoğan, "Askeri harekatı kabul edilemez buluyor, reddediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği heyetine yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyona ilişkin de mesajlar verdi.


"ASKERİ HAREKAT KABUL EDİLEMEZ"

"Askeri harekatı kabul edilemez buluyor, reddediyoruz. Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu adım bölgenin huzur, barış ve istikrarına vurulan ağır bir darbedir. İkisini de dost ülkeler olarak gördüğümüz Rusya ve Ukrayna'nın bu şekilde karşı karşıya gelmesinden dolayı samimi olarak üzüntü duyuyoruz. Türkiye'nin, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü korumak için verdiği mücadeleyi desteklediğini, biraz önce görüştüğüm Sayın Zelenskiy'e de ifade ettim.

"ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ"

Ukrayna'da yaşayan herkesin can güvenliğini korumak için üstümüze düşeni yapacağız. Kendi vatandaşlarımız ile Tatar kardeşlerimiz başta olmak üzere Ukrayna'da yaşayan herkesin can güvenliğinin sağlanmasında üzerimize düşeni yapacağız.


MİNSK VURGUSU

Rusya ile Ukrayna arasındaki sorunların Minsk Mutabakatları çerçevesinde diyalog yoluyla çözülmesi çağrımızı tekrarlıyoruz.


-mynet.com-


Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!