Dolar Son Yılların En İyi Performansını Gösteriyor

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 30 Aralık 2022 15:51
Dolar Son Yılların En İyi Performansını Gösteriyor

Dolar Son Yılların En İyi Performansını Gösteriyor

ABD doları, ralli tersine dönmeye başlasa da, 2015'ten bu yana en iyi yılını yaşıyor.


ABD doları, Fed'in agresif para politikası sıkılaştırması ve küresel büyüme görünümüne ilişkin endişelerle Cuma günü yedi yılın en iyi performansını sergileme yolunda ilerliyor.


ABD dolar endeksi, bu yıl yüzde 8'den fazla artarak 2015'ten bu yana en büyük artışını kaydetti. En son yüzde 0,05 düşüşle 103,93'teydi.

Fed, Mart ayından bu yana, doları yılın büyük bölümünde teklifte tutan bir hamle olan artan enflasyonu azaltmak için toplam 425 baz puanlık faiz artırımına gitti.


Ancak Fed'in daha önce korkulduğu kadar yüksek oranları yükseltmek zorunda kalmayacağına dair beklentiler, doların yükselen rallisini gevşetmesine neden oldu. ABD dolar endeksi bu çeyrekte yüzde 7'den fazla düştü.


Bank of Singapore döviz stratejisti Sim Moh Siong, "Kral doların tacını kaybetmesini ve doların gelecek yılın ortasında daha kararlı bir dönüş yapmasını bekliyorum" dedi.

-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!