Geri aldığı Paylarda Satışa Giden Şirketler Kervan'ına Katıldı

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 16 Aralık 2022 13:48
Geri aldığı Paylarda Satışa Giden Şirketler Kervan'ına Katıldı

Geri aldığı Paylarda Satışa Giden Şirketler Kervan'ına Katıldı

Kervan Gıda 2021 ve 2022 yıllarında iki etapta gerçekleştirdiği pay geri alım programları aracılığıyla satın aldığı payların tamamını 16 Aralık tarihi itibarı ile sattığını duyurdu.

Geri aldığı paylarda satış yapan şirketler kervanına Kervan Gıda da katıldı.


Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada daha önce geri alım programı dahilinde alınan payların satışının 16 Aralık'taki 3 milyon 400 bin adet payın satışıyla tamamlandığı belirtildi.


Şirket 16 Aralık tarihinde pay başına 23,4 TL fiyatla kurumsal yatırımcılara satış yapıldığını belirtti.


15 Aralık tarihinde şirket yönetim kurulunun yapmış olduğu toplantıda 2021 ve 2022 yıllarında gerçekleştirilen 2 pay geri alım programı kapsamında tamamlanan 3 milyon 590 bin adet payın satışına karar verildiği belirtildi.


Şirketin yönetim kurulunun 15 Aralık tarihinde yapmış olduğu toplantı sonucunda, 2 Temmuz 2021 tarihli yönetim kurulu toplantısı kararı ile başlatılıp, 21 Temmuz 2022 tarihinde tamamlanan 1. pay geri alım programı dahilinde ve 21 Temmuz 2022 tarihli yönetim kurulu toplantısı kararı ile başlatılan 2. pay geri alım programı dahilinde geri alım işlemi tamamlanan toplamda 3,59 milyon adet payın satışına karar verilmişti. 15 Aralık tarihinde de 190 bin adet payın satış işlemi tamamlanmıştı.


Böylelikle şirkette geri alım programları dahilinde alınan payların tamamının elden çıkartılmış oldu. Kervan Gıda açıklamasında 16 Aralık tarihinde yapılan satıştan 43 milyon 10 bin TL kâr edildiğine yer verdi.


Daha önce birçok şirket geri alım programı açıklamış son 2 ayda ise aralarında Sabancı Holding, Şişecam ve Enka gibi şirketlerin de olduğu birçok firma geri aldığı paylardan satış gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!