Global Yatırım Holding, Teknoloji Şirketlerine Yatırımını Artırıyor

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 28 Şubat 2022 10:52
Global Yatırım Holding, Teknoloji Şirketlerine Yatırımını Artırıyor

Global Yatırım Holding, Teknoloji Şirketlerine Yatırımını Artırıyor

Global Yatırım Holding, teknoloji girişimlerine yaptığı yatırımları artırırken, yenileri için start-upları incelemeye devam ediyor.

Global Yatırım Holding'den yapılan açıklamada, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) duyurusuna ilişkin bilgilere yer verildi.

KAP'ta yer alan duyuruda, holding bünyesindeki teknoloji şirketlerine yapılan yatırımların "doğrudan yatırımlar" ve "İstanbul Portföy Yönetimi AŞ tarafından kurulan fonların yaptığı yatırımlar" olarak iki ayrı grupta değerlendirildiği bildirildi. Grup tarafından yapılan yatırımların konsolide finansal tablolarında "finansal yatırımlar" olarak yer aldığı aktarıldı.

Açıklamada verilen bilgiye göre, Global Yatırım Holding'in doğrudan yaptığı teknoloji yatırımlarında pay sahibi olunan azınlık hisselerinin oranı yüzde 3'ü geçmiyor. Bu yatırımların tamamı yurt dışında faaliyet gösteren şirketlere yapıldı.

Global Yatırım Holding, yurt dışında "Firefly", "Overtime", "Jumptuit", "Blockfi", "General Fusion" ve "V-Count" isimli şirketlere yatırım gerçekleştirdi. Bu şirketlerin yatırımcıları arasında Google Ventures, Jeff Bezos, Birleşik Krallık, ABD ve Kanada hükümetleri, Coinbase Ventures, Valar Ventures, Galaxy Digital Partners, Alumni Ventures, Spark Capital, A16Z, Sapphire Ventures, bazı NBA yıldızları, Reddit kurucusu Alexis Ohanian da yer alıyor.

İstanbul Portföy Yönetimi'nden 50'ye yakın teknoloji şirketine yatırım

Holdingin yüzde 66,6 hissesine sahip olduğu İstanbul Portföy Yönetimi'nin kurucusu bulunduğu fonlar da yaklaşık 50 farklı teknoloji şirketine yatırım yaptı. İstanbul Portföy Yönetimi, Türkiye'nin teknoloji alanında yatırım yapan en büyük fonları arasında yer alıyor.

Gelecek dönemlerde önemli değer artışları beklenen bu tür yatırımları sürdürmeyi hedefleyen holding, bu yatırımları GYH Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri çatısı altında toplamayı planlıyor.

-sondakika.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!