Piyasalarda Gözler Türkiye Ekonomisinin İkinci Çeyrek Büyümesinde

Düzenleyen: piyasarehberim, Güncelleme: 31 Ağustos 2022 09:14
Piyasalarda Gözler Türkiye Ekonomisinin İkinci Çeyrek Büyümesinde

Piyasalarda Gözler Türkiye Ekonomisinin İkinci Çeyrek Büyümesinde

Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyrek dilimine ilişkin büyüme verisine odaklanıldı. Gözler TÜİK’in saat 10:00’da açıklayacağı rakamlarda olacak. Bakan Nebati, Ocak-Mart dönemindeki 7,3lük büyümeye dikkat çekerek “İkinci çeyrekte de bunun da üzerine çıkmayı hedefliyoruz" demişti.

Piyasalarda Ağustos ayının son günü önemli veriler takip edilecek. Yurt içinde Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) duyuracağı, 2022’nin ikinci çeyrek dönemine ilişkin gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) verileri beklenirken yurt dışında Temmuz ayına ilişkin Euro Bölgesi enflasyonu öne çıkıyor.


NEBATİ: 7,3 'ÜN ÜZERİNE ÇIKMAYI HEDEFLİYORUZ

TÜİK, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyrek döneminde yüzde 7,3 büyüdüğünü açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati geçen hafta yaptığı konuşmada "Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,3 büyüme kaydettik. İkinci çeyrekte de bunun da üzerine çıkmayı hedefliyoruz" demişti. TÜİK merakla beklenen veriyi saat 10:00’da duyuracak.


Aynı saatte Temmuz ayına ilişkin hizmet üretici fiyat endeksi verileri açıklanacak. Endeks en son veride yüzde 91,27 olarak gelmişti.


Merkez Bankası aylık parasal gelişmeler raporunu saat 14:30’da yayımlayacak.


EURO BÖLGESİ ENFLASYONU TAKİP EDİLECEK

Almanya işsizlik oranı ve Temmuz ayına ilişkin Euro Bölgesi enflasyonu Avrupa piyasalarında en önemli gündemi oluşturuyor. ECB’nin de merakla beklediği veriler sırasıyla 10:55 ve 12:00’de açıklanacak. Euro Bölgesi’nde enflasyon Haziran’da yıllık yüzde 8,9’a çıkmıştı.


ABD'de bir süredir ara verilen özel sektör istihdam ve ücret verilerinin saat 15:15’te açıklanması bekleniyor.


-cnnturk.com-

Son Eklenen Haberler

Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle Başladı
Borsa Haftanın İlk Gününe Yükselişle BaşladıBorsa, haftaya yüzde 0,38'lik yükselişle başladı.Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi haftanın ilk iş gününe ...
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime Başladı
Golf Dondurma Kahramanmaraş Fabrikası Yeniden Üretime BaşladıGolf Dondurma'nın en beğenilen dondurma markası 'Golf Maraşım'ın üretildiği Kahramanmaraş...

Son Eklenen Yorumlar

  • Hiç yorum yapılmamış. İlk yorum yazan sen olmak istiyorsan kullanıcı girişi yaptıktan sonra yorum yazabilirsin!